Over Marcus

De in 1973 geboren Marcus groeide op in Den Haag. Toen zijn oudere broer en zus op dansles gingen, begonnen de eerste danskriebels bij de destijds 12jarige Marcus ook op te borrelen. Maar hoe graag hij ook wilde, hij was nog te jong om ook op les te mogen. Twee jaar heeft hij met smart gewacht en toen hij 14 jaar was ging hij samen met alle vrienden uit zijn straat dan eindelijk ook op dansles. En dat zijn danskriebels er niet voor niets waren, werd duidelijk toen hij zijn eerste danspassen zette; Marcus bleek een groot talent. Sindsdien bracht hij ieder vrij uur door op de dansvloer en trainde zich tot professional in de Latin. Hij danste op WK’s, EK’s en NK’s.

Zijn liefde voor dansen wilde hij heel graag doorgeven aan anderen en daarom besloot hij ook als dansleraar en coach van wedstrijdparen aan de slag te gaan. Uiteindelijk is Marcus het dansen gaan combineren met nog een andere passie: hair styling en visagie.

In 2005 maakte het grote publiek voor het eerst kennis met Marcus toen hij als dansprof mee deed aan het eerste seizoen van het immens populaire RTL4 programma Dancing With The Stars. Hij maakte grote indruk door met Irene van de Laar in de finale te belanden. In de seizoenen die volgden danste hij met Catherine Keyl (Kerst special), Barbara de Loor, Anita Witzier (Kerstspecial) en Helga van Leur. Met Barbara en Helga behaalde hij wederom de finale én won hij zelfs de felbegeerde titel.

Na het grote succes van Dancing With The Stars werd Marcus gecast voor de musical Dirty Dancing. Hij speelde de rol van Robbie en was de eerste understudy van de hoofdrol Johnny.

In 2019 werd Dancing With The Stars op RTL4 nieuw leven ingeblazen en werd Marcus opnieuw gevraagd om als profdanser mee te doen. En dus is hij momenteel te zien als danspartner van zangeres Samantha Steenwijk met wie hij wederom grote indruk maakt op zowel de jury als het publiek.